Natascha Pruijs

UPDATE: Natascha heeft inmiddels een match gevonden met een donor bij leven.

Vandaag delen we de oproep van Natascha, 39 jaar, bloedgroep A. Natascha is bekend bij het UMCG Groningen.

“Wie wil mij helpen? Ik ben Natascha, 39 jaar. Ik ben ziek, serieus ziek!! Mijn nieren gaan door een erfelijke ziekte al jaren achteruit. Helaas zit dat nu op een niveau dat ik aan een transplantatie toe ben.

Zolang er geen donor is moet ik gaan dialyseren. 3x per week 4 uren aan de machines. Dit is geen leven, slechts overleven. Ik ben 39 jaar en ik wil dit niet!!

Ik wil zo graag weer leven, genieten en er voor mijn prachtige kinderen kunnen zijn. Ik ben een alleenstaande moeder, met 3 kinderen: 12, 9 en 5 jaar. Mijn jongste heeft Downsyndroom en alle zorg en energie is echt nodig.

Mijn leven staat op pauze en doordat ik niet meer kan werken, staat mijn baan na 17 jaar nu ook op het spel en moet ik per mei met ontslag omdat ik dan 24 maanden ziek thuis ben.

Ik heb dit voorjaar zelf een oproep gedaan via Facebook. Helaas heeft dat niet geleid tot een donor. Ook mijn zussen en broer kunnen niet aan mij doneren omdat zij dezelfde erfelijke ziekte hebben. I

k wil mijn leven ontzettend graag terug. Ik heb zoveel doelen, wil uitvaartbegeleiding of ambulance werk gaan doen. Maar kan het niet opbrengen om te werken nu.

De wachtlijst voor een overleden donor is zo’n 3 jaar. En zo’n nier gaat gemiddeld max 10 jaar mee. Een levende donornier gaat soms wel meer dan 20 jaar mee.

Daarom een oproep of er iemand is die mijn leven zou willen redden. Ik ben zo ontzettend moe!! Ik hoop dat er een lieve donor is die mij mijn leven terug wil geven.Ik ben al door het pre transplantatie traject in umcg heen. Dus ik heb groen licht.

Reacties graag naar: info@doneereennierbijleven.nl