Dennis Balder (O+, LUMC)

Vandaag delen we de oproep Dennis, 51 jaar, uit Nieuw-Vennep.

Zijn bloedgroep is O-Pos. Nierfunctie 10 %. Dialyseert: nog niet. Traject verloopt in het LUMC.

Vorig jaar eind juni gebeurde het: mijn leven stond helemaal op z’n kop. Ik werd ‘s-nachts benauwd en ziek en met spoed naar het ziekenhuis: de volgende dag bleek dat mijn nieren beschadigd waren.

Mijn bloeddruk was 220; mijn longen vol met vocht. Mijn lijf was helemaal van slag.

Uiteindelijk is de nierfunctie nu na 1 jaar op 10 procent, en ze verwachten geen verder herstel meer. Ik bleek een eiwitkloon te hebben, aangemaakt door het beenmerg. Die is specifiek op mijn nieren gaan zitten.

Nu zojuist een kuur afgesloten om de kloon te doden. Maar de nieren blijken te veel beschadigd. Ik ben net 51 geworden en stond/sta nog midden in het leven.

Ik heb nog zoveel dromen en wensen, ja ik zou zo graag weer gewoon lekker doorgaan met mijn leven, lekker sporten, werken en vakanties.

Je zou me eindeloos gelukkig maken, als ik een nier van je mag krijgen. Dankzij jouw nier, zou ik niet elke dag aan een slangetje hoeven om te dialyseren. Alsjeblieft lieve Donor: doe het voor mij! Liefs Dennis

?Liken/volgen van onze fb-pagina helpt? Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op het vinden van een matchende donor ?

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven? Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl Meer info ook op onze website www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.