Jeanne Dijkman (O-, AMC)

Update: in november 2022 heeft Jeanne via haar oudste dochter en een cross-over traject een nieuwe nier ontvangen.

Wij wensen alle betrokkenen een goed herstel en een gezonde toekomst.

Wie helpt Jeanne Dijkman?

Vandaag delen we de oproep van Jeanne Dijkman, 62 jaar, uit Almere. Haar bloedgroep is O-Neg. Nierfunctie 0%. Dialyseert 3 x per week. Traject verloop in het AMC Amsterdam.

“Dit ben ik:

Jeanne Dijkman, 62 jaar , gelukkig getrouwd, 4 kinderen, 3 schoonkinderen en 5 kleinkinderen.

Sinds 2006 ben ik nierpatiënt. In 2010 werd al duidelijk dat ik in de toekomst een andere nier nodig zou hebben. Mijn man is toen al onderzocht en geschikt bevonden als toekomstige donor.In maart 2019 heb ik een nier van mijn hem mogen ontvangen. Een grote gift en daad van liefde waarvoor ik hem nog steeds dankbaar ben.

Helaas is deze na een aantal maanden afgestoten, ondanks alle kuren die ik heb ondergaan om de nier te behouden. Sindsdien is de werking van de nier steeds verder achteruitgegaan. Nu ben ik sinds februari 2021 aan de dialyse omdat de transplantatienier helemaal gestopt was: 3 keer per week, 3,5 uur. Dat is iets wat mijn leven beïnvloed, zo niet bepaald. Het beperkt mijn vrijheid, kost energie en is slecht naar de toekomst toe.

Dialyseren is slecht voor je lichaam en zeker voor hart en bloedvaten. Gelukkig zijn er wel oplossingen om elders in Nederland of in het buitenland te dialyseren. Hierdoor is vakantie toch nog mogelijk. Maar ook dat brengt veel planning en voorbereiding met zich mee. Spontaan iets ondernemen kan vaak niet.

Normaliter is niet te zien voor anderen dat ik dialyseer want mijn levenslijn zit onder mijn kleding. Ik ben dus ernstig ziek zonder dat het zichtbaar is. Dit leidt ook tot bijkomende gevolgen zoals hoge bloeddruk waarvoor ik dan ook de nodige medicijnen slik en dieet moet houden. De hoge bloeddruk heeft bij mij tevens oogklachten veroorzaakt die niet meer terug te draaien zijn.

Bijverschijnselen van medicijnen zijn er ook zoals een dunne huid en kans op huidkanker. Voor een mooie toekomst ben ik dus afhankelijk van een nieuwe nier. Dat zal mijn levensverwachting verlengen, mij de kans geven om mijn kleinkinderen te zien opgroeien en samen met mijn man te kunnen genieten van het leven.

Binnen de familie en vrienden is al gezocht naar een rechtstreekse donor maar niet gevonden. Dit mede doordat ik antistoffen heb aangemaakt tegen de nier van mijn echtgenoot. Mijn bloedgroep is O negatief en ik ben dan ook op zoek naar een gulle gever of geefster die een nier kan missen en net zoals mijn man met de andere nier al snel weer kan doorgaan met het gewone leven. Voor de transplantatie ben ik verbonden aan het AMC.

Alvast hartelijk dank voor het delen van mijn oproep. Met vriendelijke groet, Jeanne Dijkman”

Denk jij na over nierdonatie bij leven? Wil je meer info? Mail ons: Info@doneereennierbijleven.nl / www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.