Corwin Winkelman (A-, AMC Amsterdam)

Wie helpt Corwin Winkelman?

Vandaag delen we de oproep van Corwin Winkelman, 54 jaar, uit Hilversum.

Zijn bloedgroep is A-Negatief. Nierfunctie: 5 %. Dialyseert. is transplantabel. Traject verloopt in AMC Amsterdam.

“Mijn naam is Corwin Winkelman, 54 jaar oud en samen met mijn partner Ilona Hartensveld en dochter Yenna, woon ik in Hilversum.

Inmiddels acht jaar geleden werd bij mij IGA Nefropathie (Ziekte van Berger) geconstateerd. De afgelopen jaren hebben in het teken gestaan van het afremmen van de steeds verder achteruit gaande nierinsufficiëntie. Eind vorig jaar was mijn nierfunctie zo ver verslechterd dat alleen nog een niertransplantie kon voorkomen dat ik zou moeten dialyseren. Op 1 december heeft mijn partner een van haar nieren gedoneerd.

Direct na de operatie leek alles in orde te zijn, maar na een halve dag liepen de waardes in mijn bloed en urine verder op. Mijn lichaam reageerde bijzonder heftig en maakte antistoffen aan. Tegen alle verwachtingen in, hadden de daaropvolgende behandelingen met prednison en de plasmaferese-sessies, waarbij mijn plasma met antistoffen werd vervangen door donorplasma, geen enkel effect. Na eerst een nierbiopt en later een renografie, bleek dat de donornier niet functioneerde. Mijn lichamelijke conditie ging in die periode heel snel achteruit. Op 15 december ging ik opnieuw de OK in om de donornier te laten verwijderen. Sindsdien ben ik helaas aangewezen op dialyse. De eerste maanden na de operatie, ging ik driemaal per week voor hemodialyse naar het ziekenhuis. De afgelopen zeven weken heb ik via CAPD handmatig gedialyseerd en sinds kort dialyseer ik thuis en lig ik ’s nachts aan de Homechoice Claria. Op dit moment loopt dat helaas nog niet naar verwachting en wordt onderzocht wat daar mogelijk de oorzaak van kan zijn.

In de periode dat ik in het ziekenhuis lag, heb ik onze vrienden en familie via onze social media-kanalen op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen rondom mijn gezondheid. Al snel waren er drie kandidaten die een nier wilden doneren. Helaas zijn alle drie in verband met onderliggende issues afgewezen.

Vandaar deze oproep bij Stichting Doneer een Nier bij Leven: Wie zou mij willen helpen d.m.v. nierdonatie bij leven? Het helpt mij enorm als je deze oproep wil delen 🍀

Met vriendelijke groet,Corwin”

– Liken van onze Facebookpagina vergroot het bereik.

Meer info: mailen naar info@doneereennierbijleven.nl.

Op deze website staan ook ervaringen van andere nierdonoren.

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 t.n.v. Doneer een Nier Leven.