Hans Krooder (O+, UMC Utrecht)

Wie helpt Hans?

Vandaag delen we de oproep van Hans Krooder uit Bilthoven, 70 jaar, bloedgroep O-Pos. Hans is bekend in het UMC in Utrecht.

Hans is 70 oud en getrouwd met Greet. Samen hebben ze 3 kinderen en 4 kleinkinderen. Hans heeft nierfalen door diabetes en hoge bloeddruk, verergerd door contrastvloeistof door katheterisatie van de aderen. De transplantatie-arts heeft toestemming gegeven voor niertransplantatie. Maar: alleen van een levende donor!

Helaas bleken de twee broers van Hans, die wilden doneren, niet geschikt. Dit was een enorme teleurstelling. Inmiddels is zijn nierfunctie nog 13% en doet Hans nu bijna een jaar nachtelijke buikspoeling.

Hans: “Ik vind het lastig om iemand te vragen een nier te doneren. Maar ik wil nog zo graag van dit leven genieten. Ik wil mijn kleinkinderen zien opgroeien en nog fijn samen zijn met mijn vrouw en kinderen. Ik ben een vechter en heb al heel wat voor mijn kiezen gekregen. Ik ben minder mobiel. Ik kan niet werken. Ik kan er niet op uit. Daarnaast heb ik altijd pijn en heb ik het altijd koud. Maar ondanks dat ga ik er nog steeds voor. Rijd ik in mijn scootmobiel naar therapie, doe ik “werk” vanaf mijn computer en geniet ik er van als ik mijn kleinkinderen zie spelen.

Ik heb nog zoveel om voor te leven en met een nieuwe nier zou ik dit allemaal beter en langer kunnen.”

Denk jij weleens na over nierdonatie bij leven? Wil jij iemand echt helpen, kwaliteit van leven teruggeven?

Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl