Nelleke Biesheuvel (B+, LUMC)

Vandaag delen we de oproep van Nelleke, 62 jaar

Haar bloedgroep is B-positief. Nierfunctie: 22 %. Dialyseert: nog niet Traject verloopt in het LUMC, Leiden

“Ik zoek iemand die een nier wil doneren..

Veel mensen hebben een donorcodicil en willen na overlijden een orgaan doneren. Waar veel mensen niet bij stil staan is dat je ook bij leven een orgaan kan doneren. Dit gaat met name om nieren en lever. Waarschijnlijk zou ik er zelf ook niet over nagedacht hebben wanneer ik geen nierfalen zou hebben.

Mijn vraag is daarom, denk eens serieus na over deze optie?

Ik ben een vrouw van 62 jaar, ben getrouwd met Nico en heb 2 dochters, waarvan de oudste nu ruim 10 jaar geleden is overleden.Ik weet al sinds heel lang dat ik cystenieren heb. ADPKD of Autosomaal Dominante Polycysteuze Nierziekte. Deze erfelijke nierziekte heb ik van mijn vader. Zijn ziekteverloop heb ik van dichtbij meegemaakt en weet dus al heel lang wat mij te wachten zou staan. Heel lang was er goed mee te leven. Wel hoge bloeddrukken waar ik verschillende bloeddrukverlagende middelen voor moet slikken en zoutarm moet eten. Cafeïne zou de groei van de cysten bevorderen dus dat neem ik ook zo min mogelijk. En natuurlijk mijn steeds groeiende buik waardoor mensen bijna wekelijks vragen wanneer de baby komt.De laatste maanden is mijn nierfunctie sneller gedaald dan voor mij, de afgelopen jaren, gebruikelijk was en dat is natuurlijk een grote zorg.

Bij een gezond persoon is een nierfunctie boven de 90 mmol/minuut normaal. Deze waarde neemt wel af naarmate je ouder wordt. Bij mijn laatste controle blijkt mijn nierfunctie 22 mmol/minuut en dit is beslist een waarde die niet bij mijn leeftijd past maar komt door de ziekte. Mijn nefroloog (nierdokter) heeft mij daarom geadviseerd, intensiever te zoeken naar mensen in mijn omgeving die zouden willen doneren. Ik ga een onderzoekstraject in om te kijken wat bij mij mogelijk is i.v.m. de transplantatie en het zou fijn zijn wanneer ik een aantal potentiële donoren zou kunnen aandragen die zich zouden willen laten onderzoeken of zij mogelijk een geschikte kandidaat zijn. Mijn bloedgroep is B (pos)

Dus mijn dringende verzoek is …. denk erover en neem contact op met mij via e-mail nelbiesheuvel@hotmail.com en/of met de Stichting Doneer een nier bij leven via e-mail info@doneereennierbijleven.nl

Jullie zullen begrijpen dat dit voor mij én voor Nico en Lisenka heel veel betekent. Op tijd een geschikte donor vinden zou zoveel uitmaken voor onze toekomst.

Kijk voor meer informatie op www.doneereennierbijleven.nlJ OUW donatie kan MIJN leven verlengen!”

🍀Liken/volgen van onze fb-pagina helpt🍀Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op het vinden van een matchende donor 🍀Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven? Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl Meer info ook op onze website www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven