Jan Smith

In 2013 doneerde ik een nier in het Erasmus MC (EMC),

Ongeveer 1 jaar eerder was er op een groep in Roemenië een oproep voor financiële ondersteuning van een familie met een dochter die in Italië geholpen zou gaan worden in verband met nierproblemen. Daar heb ik toen aan mee geholpen. 

En toen kwam ik ook op de gedachte dat ik mogelijk wel een nier zou kunnen doneren. 

Contact opgenomen met het EMC. Precies weet ik de volgorde niet meer. Maar hier in Roemenië wat bloedonderzoek gedaan en opgestuurd naar het EMC. Andere bloedonderzoeken opgevraagd bij de bloedbank. Ik was lang bloed- en plasmadonor. Toen 2 dagen naar Rotterdam geweest voor onderzoeken. Daar kreeg ik voor de nacht een kamer. ’s Avonds wat rond gelopen door de wijk en straat waar ik ben geboren. Alle onderzoeken waren goed, ik moest wel eerst 15 kg afvallen. Dat lukte me in 9 maanden. Nog 1x bloed opgestuurd voor nadere controle. Dat bij mezelf afgenomen (oud verpleegkundige) en met iemand meegegeven met het vliegtuig die naar Nederland ging, waar hij het op de post deed. 

Later nog een kort bezoek aan het EMC omdat de 1e onderzoeken toen meer dan 6 maanden oud waren. Was ook allemaal goed. In 2013 samen met mijn vrouw naar Nederland en op maandag opgenomen in het EMC. Mijn vrouw kreeg een logeerkamer. Op dinsdag geopereerd en dat ging prima. Donderdag ontslag en nog een paar dagen naar Eindhoven naar mijn zus en zwager. Op zondag nog even op bezoek bij een klooster bij Eindhoven in de buurt. Daar een glas Trappist gedronken en dinsdag met trein en vliegtuig weer terug naar huis in Roemenië. Wat ook wel leuk was, in het ziekenhuis werd ik opgenomen door een verpleegkundige die een licht accent had. Ze was dus Roemeense. Mijn herstel ging eigenlijk zonder probleem en ik heb er nog geen uur spijt van gehad. Groet, Jan Smith.