Siebolt Nijland (O+, UMC Groningen)

Wie helpt Siebolt Nijland?

Vandaag delen we de oproep van Sybold Nijland, 74 jaar uit Vriezenveen.

Zijn bloedgroep is: O-Pos

Nierfunctie: minder dan 8 %

Dialyseert: 4 x 7 uur per week

Transplantabel: ja

Traject verloopt in: UMCG Groningen

Siebolt Nijland (O+, UMCG)

“Beste potentiële nierdonor!

Ik ben Siebolt Nijland en werd in september 2022 een beetje ‘overdonderd’ doordat ik aan de nierdialyse moest. Ik had niet echt ooit in de gaten gehad dat m’n nieren zó slecht waren en de situatie zo ernstig (…).

Het scheen dat door urineretentie m’n blaas dusdanig was opgerekt en die haast 2 liter urine ‘vasthield’ die op de nieren drukten. Nu is m’n hoge bloeddruk weg en alles is in orde (incl. gebit) om te worden getransplanteerd.

Ik dialyseer 4 nachten per week en met het geluk dat ik niet ver van het ziekenhuis woon, ga ik na het kijken van ‘Vandaag Inside’ de auto in.

Wat ècht aanpassen is, is dat je vrijwel niets mag drinken als je dialyseert, een half kopje koffie, een slokje water, en als je een avond gezellig bij elkaar zit moet je het doen met 1 flesje water de hele avond. Maar goed, zo blijf ik wel het fitste na de dialyse.

Heb een eigen bedrijf opgebouwd in Vriezenveen (Overijssel) en mijn zoon heeft eenzelfde bedrijf (handel in landbouw-tractoren) in Amerika. Omdat ik nog steeds erg graag handel ben ik dagelijks nog actief bezig met het kopen van trekkers. Al is het nu erg beperkt geworden, omdat ik niet meer echt (ver) kan reizen in verband met de dialyse.

Helaas kan ik nu nog maar 2 kleinkinderen zien, die wonen ook in Vriezenveen, maar de 3 kids in Amerika zie ik niet meer vaak. Met 3 kleine kinderen en een druk bedrijf kunnen zij moeilijk weg om naar Nederland te gaan.

Ondanks alles blijf ik positief als altijd! Ik hoop door hier mijn oproep te doen, dat ik een donor vind die mij helpt om nog een paar mooie jaren van het leven te kunnen genieten! Minder snel moe te zijn, de kleinkinderen in Amerika vaker te zien en te kunnen reizen, weer gezellig te kunnen blijven ’s-avonds en minder met mezelf bezig te (moeten) zijn; kortom gezondheid en vrijheid.

Dat zou ik m’n verdere leven lang altijd blijven waarderen als één van het meest bijzondere in m’n leven.

Met vriendelijke groet

Siebolt Nijland”

Liken van onze Facebookpagina helpt🙏

Hoe groter het bereik…..hoe meer bekendheid….hoe groter de kans op het vinden van een match.

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven?

Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl

Meer info op deze site.

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven en een oproep te kunnen plaatsen.

Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen. Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.