Hilde Webers (O+, UMC Groningen)

Wie helpt Hilde Webers?

Vandaag delen we de oproep van Hilde Webers, 51 jaar, uit Roden.

Haar bloedgroep is O-Positief. Nierfunctie: 15 %. Dialyseert nog niet. Is transplantabel. Traject verloopt in UMCG Groningen

“Kan jij mij helpen? Gezocht Donornier

Graag wil ik iets met jullie delen. Voor degene die ik via deze weg mag ontmoeten: mijn naam is Hilde Webers, ik ben 51 jaar, getrouwd en trotse moeder van twee prachtige dochters en een levensgenieter in hart en nieren, maar dat laatste is nu het probleem. Door een erfelijke ziekte heb ik last van nierfalen.

Ik heb binnen afzienbare tijd een nieuwe nier nodig. Mijn nierfunctie is op dit moment 15% en afnemend. Dialyse is een tijdelijke optie en kan, doordat ik mij goed houd aan mijn dieet en levenswijze, vooralsnog worden uitgesteld. Lang zal dit echter niet meer duren.

Vanwege mijn bloedgroep, O+, is het heel erg moeilijk een donornier te vinden. Het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen) heeft aangegeven dat mijn beste optie is om een nier van een levende donor te vinden. Het liefst een donor met bloedgroep O, maar er zou ook een match kunnen zijn met iemand met een andere bloedgroep. Na veel onderzoeken ben ik gelukkig transplantabel bevonden, ik mag een “nieuwe” nier ontvangen. Helaas lijkt er in mijn directie omgeving geen mogelijkheden te zijn.

Ondanks alles gaat het op dit moment redelijk met mij. Wel maakt het mij verdrietig dat mijn nierfunctie zo snel achteruitgaat en dat ik hierdoor steeds minder dingen kan ondernemen met mijn gezin. Daarom is het belangrijk is dat ik nu wel ga handelen naar wat het UMCG heeft aangegeven: ga op zoek naar een levende donor.

Ik ben bewust dat dit geen makkelijk vraag is die ik stel, maar als jij iemand bent of kent die mij kan helpen leven, dit kan door een directe match of via een uitwisselsysteem (cross over), neem dan contact met mij op via Stichting Doneer een Nier bij Leven. Elk gezond mens heeft 2 nieren en kan, na goed onderzoek, één nier afstaan en verder leven.

Mocht ik een nier gedoneerd krijgen zal ik de gelukkigste vrouw en moeder aller tijden zijn! Lieve groet, Hilde

– Liken van onze Facebookpagina vergroot het bereik

Meer info: mailen naar info@doneereennierbijleven.nlwww.doneereennierbijleven.nl (Op onze website staan ook ervaringen van andere nierdonoren)

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.