Ilona Hoek (B+, LUMC)

Vandaag delen we de oproep van Ilona Hoek, 57 jaar uit Leiden

Haar bloedgroep is B-Pos

Nierfunctie: 7 %

Dialyseert

Transplantabel

Traject verloopt in LUMC Leiden

“Mijn naam is Ilona Hoek 57 jaar en ik ben op woonachtig in Leiden. Ik ben moeder van 2 kinderen en binnenkort wordt ik oma van mijn eerste kleinkind.

Mijn bloedgroep is B-Pos. 10 jaar geleden ging ik naar de huisarts met een te hoge bloeddruk. Na meerdere onderzoeken kwamen de artsen erachter dat ik kampte met nierfalen. Mijn ene nier werkte al niet meer en mijn andere nier werkte nog maar een paar procent. Destijds konden wij dialyse voorkomen door tijdig een donor te vinden. Mijn moeder heeft haar nier aan mij afgestaan waar ik nog steeds heel dankbaar voor ben.

De nier heeft 6 jaar zijn werk gedaan maar helaas kwamen we er een jaar geleden achter dat de nier aan het afstoten was. Dit doordat mijn lichaam antistoffen aanmaakte die de nier hebben afgestoten. Inmiddels zijn de antistoffen niet meer aanwezig in mijn lichaam. Maar mijn nier werkt nog maar 7% waardoor ik nu toch echt aan de dialyse moest.

Ik heb een half jaar thuis kunnen dialyseren door middel van buikspoeling maar na enige tijd ontdekten we dat er vocht naar mijn longen liep dit doordat er een gaatje in mijn middenrif blijkt te zitten. Hierdoor kan ik nu niet meer thuis dialyseren en dialyseer ik nu 3 keer in de week in het ziekenhuis.

Het zou mooi zijn als er een donor is die met mijn bloedgroep zou matchen. Bloedgroep B of O. Zodat ik weer de energie terug krijg en ik straks optimaal van mijn kleinkind kan genieten.

Daarom mijn oproep: wie zou mij een nier bij leven willen doneren?

Alvast hartelijk bedankt als jij mijn oproep wilt delen!

Met vriendelijke groeten,

Ilona”

– Liken van onze Facebookpagina vergroot het bereik

Hoe groter het bereik, hoe meer bekendheid, hoe groter de kans op het vinden van een donornier/match.

Meer info: mailen naar info@doneereennierbijleven.nl

Op deze website staan ook ervaringen van andere nierdonoren.

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.