Malou Louwes (O, UMCG)

Nierdonor gezocht met bloedgroep O.

Vandaag delen we opnieuw de oproep van Malou uit Sappemeer, 26 jaar, bloedgroep O. Malou is bekend in het UMCG Groningen.

Malou is de eerste nierpatiënt die zich bij ons inschreef en helaas is het ons nog niet gelukt om een matchende donornier voor haar te vinden. De laatste donor die geen match was met Malou heeft haar nier kunnen doneren aan Roy, ook een nierpatiënt die bij ons ingeschreven stond en dringend op zoek was naar een donornier ??

We plaatsen de oproep van Malou in de hoop dat hij weer net zo massaal gedeeld wordt als de vorige keren. We hebben weer veel nieuwe volgers dus misschien komt deze oproep nu op de juiste plek terecht ?

Malou heeft in april 2015 een donornier ontvangen van haar opa. Niks wees er op dat deze nier zou gaan afstoten maar helaas….toch. Deze nier functioneert steeds slechter en Malou heeft nu nog maar een nierfunctie van 5%. Dit heeft als gevolg dat zij inmiddels 12 uur per week dialyseert en 25 pillen per dag slikt.

Malou heeft veel antistoffen, niet elke nierdonor met bloedgroep O zal geschikt zijn.

Het maakt de zoektocht moeilijk, we zoeken naar de “bekende speld in de hooiberg”. Malou heeft in haar directe omgeving geen mogelijkheden meer, ook haar vader is helaas geen match.

Wij zijn dringend op zoek naar een nierdonor met bloedgroep O.Misschien ben jij de “speld in de hooiberg”, misschien kun jij wel Malou helpen…

Denk er over na en mail ons: info@doneereennierbijleven.nl

*Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.

********************************************

Helaas is er nog geen concrete nier bloedgroep O gevonden voor Malou. 
Het artikel wat we hierbij plaatsen is van maart, we blijven positief op zoek ?

Malou is 24 jaar, bloedgroep O. 
Ze heeft momenteel een nierfunctie van 5% dyaliseert 12 uur in de week. De dialyses lopen redelijk goed, soms een hoge hartslag. 
Malou slikt 25 pillen per dag. 

Malou is al 1 x eerder getransplanteerd, zij ontving een nier van haar opa, helaas stootte deze nier af. Dat is inmiddels ruim 2,5 jaar geleden en sindsdien is zij op zoek naar een nieuwe donornier. 

Malou heeft veel antistoffen: niet elke nierdonor met bloedgroep O zal geschikt zijn, dit bemoeilijkt de zoektocht.
Diverse mensen die hun nier wilden doneren bleken helaas geen match. 
Ook de mogelijkheid cross-over gaf na 3 x geen match. 

Voor Malou is het dus noodzaak dat zoveel mogelijk potentiële nierdonoren zich aanmelden. 

De kans op een geschikte donornier is klein….dat maakt de uitdaging op een mooi resultaat alleen maar groter. 
Over een paar maanden wordt Malou 25 jaar, zou dit niet het mooiste verjaardagscadeau zijn wat we haar kunnen bieden?