Philip Schotsman (A+, Erasmus MC)

Wie helpt Philip Schotsman, 32 jaar uit Rotterdam?

Zijn bloedgroep is A Pos

Nierfunctie: <5 %

Dialyseert

Transplantabel

Traject verloopt in het Erasmus MC Rotterdam

Beste lezers,

Afgelopen donderdag (17-08-2023) begon de rollercoaster. Na een tijdje met lastig te plaatsen hoofdpijn, kortademigheid en vermoeidheid rond te lopen – meerdere dokters bezoeken zonder resultaat – werd het zo erg dat ik nog 1 keer naar de huisarts ging. Ivm vakantie was het de vervangende huisarts die uit standaard handelen m’n bloeddruk even afnam: die was zo hoog (>220) dat ik direct door moest naar de SEH.

Ik begreep nog niet echt wat er aan de hand was maar op de SEH werd het snel duidelijk. Ze konden m’n bloeddruk daar meerdere malen niet meten en pas na medicijnen kregen ze een 260 bovendruk uitslag. Even later stonden er 8 man in m’n kamer met gezichten op onweer: mijn nieren hadden nagenoeg alle functie verloren. Waarschijnlijk door die hoge bloeddruk, maar de oorzaak daarvan was nog onduidelijk, en om die omlaag te krijgen moest ik direct door naar de IC.

Na een aantal dagen IC was de bloeddruk onder controle en kwam er meer ruimte om te kijken hoe verder. Ik ben dinsdag meteen begonnen met dialyse en lig nu te wachten op m’n tweede behandeling. Ik kan nog moeilijk beseffen wat er nou allemaal gebeurd is; ik ben een hartstikke gezonde vent, sport veel, drink amper alcohol, eet goed en dan lig je opeens hier omdat je gewoonweg “pech” hebt. Letterlijk ongelofelijk.

Uiteindelijk lijkt het namelijk dat ik onderliggend nierziekte heb gehad, waarschijnlijk al veel langer, maar dat het volledig onopgemerkt is gebleven. Ik heb nooit klachten gehad en ben altijd fit geweest, dus er was nooit reden om naar dit soort dingen te zoeken. Ook zit er niets in de familie. Donderslag bij heldere hemel. Er lopen nog onderzoeken om precies uit te zoeken wat het is geweest.

De enige oplossing voor mij om een relatief normaal en gezond leven te leiden, een gezin te kunnen gaan opbouwen met m’n vriendin en weer een beetje van het leven te kunnen genieten, is een donor nier.

Daarom doe ik graag een oproep aan iedereen die dit leest: Wie wil mij helpen? Welke held geeft me een kans op een normale toekomst en het starten van ons gezin?

Met mijn A positief is iedereen met bloedgroep A of O een potentiële match. Dat is zo’n 85% van de mensen die dit lezen! Het traject vindt plaats in Rotterdam.

Maar alleen al delen van dit bericht zou ik enorm waarderen.

Dank voor jullie tijd en hulp 😊

Philip

– Liken van onze Facebookpagina vergroot het bereik

Hoe groter het bereik, hoe meer bekendheid, hoe groter de kans op het vinden van een donornier/match.

Meer info: mailen naar info@doneereennierbijleven.nl

www.doneereennierbijleven.nl

(Op onze website staan ook ervaringen van andere nierdonoren)

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen. Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.