Mariska de Vries (O+. AMC)

Update oktober 2023: Wij werden gebeld door Mariska dat zij op 19-10-2023 getransplanteerd zou worden.

We wensen haar en haar donor een spoedig herstel en een gezonde toekomst.)

Wie helpt Mariska de Vries?

Vandaag delen we de oproep van Mariska de Vries, 34 jaar, uit Sint Jacobiparochie.

Haar bloedgroep is O-Positief. Nierfunctie: 12 %. Dialyseert nog niet. Is transplantabel. Traject verloopt in Amsterdam UMC, locatie AMC.

“Wie wil mij alsjeblieft helpen?

Sinds zondag 24 november 2019 is mijn leven totaal op de kop gezet. Die ochtend ben ik met de ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis i.v.m. heftige buikpijn aanvallen die veroorzaakt werden door een galblaasontsteking. Tijdens deze rit naar het ziekenhuis heeft de ambulanceverpleegkundige te veel medicatie gespoten en daardoor heb ik hartstilstand gehad. Ik ben toen gereanimeerd en ik heb gelukkig geen hersenschade opgelopen.

Door alle onderzoeken met contrastvloeistoffen en de medicatie die ik kreeg om de oorzaak van de hartstilstand te achterhalen zijn mijn nieren zwaar beschadigd. Afgelopen tijd hebben ze alles er aangedaan om mijn nieren stabiel te houden. Helaas is dit niet gelukt. Mijn familie kan mij helaas niet helpen. Mijn vader die als enige dezelfde bloedgroep heeft, heeft kanker.

Ik ben daarom met spoed op zoek naar iemand die mij een nier wilt schenken, zodat ik mijn leven weer terug krijg.

Alvast bedankt!

Mariska”

Liken van onze Facebookpagina vergroot het bereik.

Meer info: mailen naar info@doneereennierbijleven.nl Op onze website www.doneereennierbijleven.nl staan ook ervaringen van andere nierdonoren.

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.