Ralph Boumans (A+, UMC Maastricht)

Wie helpt Ralph Boumans?

Vandaag delen we de oproep van Ralph Boumans, 47 jaar, uit Echt.

Zijn bloedgroep is A-Positief. Nierfunctie: 3 %. Dialyseert. Is transplantabel. Traject verloopt in UMC Maastricht

“Beste familie, vrienden en anderen

Ik zal me even voorstellen: Ik ben Ralph Boumans (47 jaar), partner van Tamara (44 jaar). We hebben 2 zonen Mic (17 jaar) en Sep (14 jaar). Mijn hobby’s zijn voetballen en ik ben scheidsrechter bij de KNVB en ik geniet van het voetbal kijken van mijn 2 zonen. Helaas kan ik dit niet meer opbrengen ivm mijn gezondheid, hopelijk lukt me dit wel weer in de toekomst en kan ik weer leuke dingen met mijn kinderen ondernemen.

Het laatste jaar is mijn gezondheid flink achteruit gegaan ivm mijn nierziekte (segmentele focale glomerulosclerose). Mijn nierfunctie is inmiddels gezakt naar 3%. Op dit moment bestaat mijn leven uit 3 maal per week dialyseren in het Zuyderland in Heerlen. Dit houdt in dat ik 4 uur aan een kunstnier wordt gekoppeld wat zeer intensief en vermoeiend is. Omdat de normale manier van dialyseren niet bij mij lukt, heb ik meerdere operaties moeten ondergaan om een tijdelijke mogelijkheid te vinden om te dialyseren. Hiervoor heb ik een katheter in mijn hart gekregen. Ik zal dus op korte termijn weer een operatie moeten ondergaan om weer een andere methode te vinden om te gaan dialyseren. Een keer overslaan is geen optie, dus ook met Kerstmis, Pasen, Pinksteren en vakanties en andere (feest)dagen moet ik gaan dialyseren.

De laatste tijd staat mijn leven dan ook in de pauzestand en leef ik van dag tot dag, met goede en slechte dagen waar ik me meestal zeer beroerd voel. Dialyse is voor iedereen anders, het hangt ervan af hoe lang je lichaam het aankan. De wachttijd voor een nierdonor is momenteel 5 jaar. Daarom zoek ik een Nierdonor. Heb je bloedgroep A of O (positief of negatief is niet zo belangrijk) en ben je bereid om een nier af te staan, laat me dan alsjeblieft iets weten; of stuur een mail naar: info@doneereennierbijleven.nl.

Mocht ik toch geen donor vinden, moet ik voor lange tijd drie keer per week gaan dialyseren. Dat wil zeggen zolang mijn lichaam dat vol houdt……

Ik ben me ervan bewust dat ik niet om een kopje koffie vraag, maar mijn leven hangt er wel vanaf. Ik wil jullie alvast bedanken voor het lezen van mijn oproep. Misschien verandert hierdoor wel mijn toekomst. Deel dit bericht AUB zoveel mogelijk.

Groet Ralph Boumans.”

Liken van onze Facebookpagina vergroot het bereik

Meer info: mailen naar info@doneereennierbijleven.nl

Op deze website staan ook ervaringen van andere nierdonoren

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting. Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.