Rowan van Dijk (B-, Radboud UMC)

Update: Wij kregen het mooie bericht dat Rowan in februari 2024 een nier heeft mogen ontvangen van Desiree. We wensen beiden een spoedig herstel en een gezonde toekomst.

Vandaag delen we de oproep van Rowan van Dijk, 31 jaar uit Lent (Nijmegen)

Haar bloedgroep is B-Neg

Nierfunctie: 3 %

Dialyseert

Transplantabel

Traject verloopt Radboud UMC Nijmegen

“Ik ben Rowan en ik ben 31 jaar oud. Ik woon samen met mijn vriend (35) in Nijmegen. In december 2021 ontdekte ik dat ik een hogere bloeddruk had dan gebruikelijk is voor een jonge vrouw van 29 en daarvoor ben ik naar de huisarts gegaan. De huisarts zag er niet direct de noodzaak van in en er ging een aantal weken overheen met verschillende afspraken. Mijn bloeddruk bleef stijgen en ik voelde me steeds zieker worden. Gelukkig mocht ik eind februari 2022 door naar de spoedeisende hulp en daar kreeg ik het slechte nieuws dat ik nog maar een nierfunctie heb van 3%. Ik was positief getest op de auto-immuunziekte Anca Vasculitis en deze heeft mijn nieren volledig aangetast. Vanaf dat moment kwam ik in een rollercoaster terecht en ben ik direct gestart met dialyseren.

Inmiddels dialyseer ik al meer dan een jaar en dat doe ik 3 keer per week, 4 uur per keer. Naderhand ben ik zo moe dat ik thuis een paar uur moet rusten. Deze dagen hebben zoveel impact waardoor ik, sinds ik ziek ben geworden, ook niet kan werken. Op de dagen dat ik niet dialyseer ben ik zoveel mogelijk bezig met mijn gezondheid en met sporten, zodat ik voor een toekomstige transplantatie zo fit mogelijk ben.

Voordat ik in aanmerking zou kunnen komen voor een transplantatie, moest de Anca Vasculitis minimaal een jaar stabiel zijn. Gelukkig is dat jaar voorbij en is het transplantatietraject eindelijk gestart! Ik hoop ontzettend dat er een geschikte donor is, zodat niet alleen mijn leven, maar ook het leven van mijn vriend weer meer wordt zoals het leven van stellen van onze leeftijd hoort te zijn. We zijn op een leeftijd waarbij we na zouden willen denken over hoe we onze toekomst zien en eventueel een gezin willen stichten, maar helaas is dit nu door mijn ziekte niet mogelijk. Daarnaast houden we enorm van reizen en dit proberen we ook wel te doen, maar je kunt je voorstellen dat dit toch anders is als ik op vakantie 3 keer per week moet dialyseren.

Mijn ouders hadden met alle liefde een nier aan mij willen doneren, maar helaas zijn zij niet geschikt als donor. Ook mijn vriend wil dit graag doen, hij zou er namelijk alles voor over hebben om te zorgen dat we ons ‘oude’ leven terug krijgen, maar ook bij hem is het onzeker of hij geschikt is als donor. Daarom heb ik besloten om mijn verhaal met jullie te delen en hopelijk een donor te vinden. Zodat wanneer ik een transplantatie heb gehad en alles goed gaat, mijn vriend en ik onze wensen hopelijk waar kunnen maken.

Met vriendelijke groet, Rowan”

– Liken van onze Facebookpagina vergroot het bereik

Hoe groter het bereik, hoe meer bekendheid, hoe groter de kans op het vinden van een donornier/match.

Meer info: mailen naar info@doneereennierbijleven.nl

Op onze website staan ook ervaringen van andere nierdonoren.

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven.