Ambar Kishun (O-pos, Amsterdam MC)

Vandaag delen we de oproep van Ambar, 29 jaar uit Hoorn.

Haar bloedgroep is: O-Pos

Nierfunctie: 10 %

Dialyseert: nog niet

Transplantabel

Traject verloopt in: Amsterdam MC

“Hi,

mijn naam is Ambar Kishun. Ik ben 29 jaar oud en inmiddels 6,5 jaar getrouwd. Mijn man en ik wonen in Hoorn met onze twee konijnen en 3 pyrrhura’s. Ik reis graag naar verschillende bestemmingen en wandel vaak buiten.

In 2017 werd ik op vakantie in Maleisië met spoed opgenomen in het ziekenhuis en bleek ik na veel onderzoek terug in Nederland in beide nieren de ziekte FSGS te hebben. Mijn nierpercentage was toen 35%. Na iets langer dan een jaar was mijn nierfunctie zo slecht dat ik 3 maanden heb moeten dialyseren. Dialyseren voelde voor mij als overleven. Het ging niet soepel, was pijnlijk en het laatste beetje energie om iets te doen was er niet. Een normaal leven zat er op dat moment voor mij niet in. In 2019 heb ik gelukkig een nier van mijn tante mogen ontvangen. Hierna dacht ik mijn leven weer op te kunnen pakken.

Helaas ben ik vanaf het begin van mijn operatie niet goed in de gaten gehouden. Zo miste ik bijvoorbeeld een anti afstootmedicijn en heb ik in de tussentijd verschillende artsen gehad waardoor dit niet gelijk is gebleken. Dit heeft er toe geleid dat ik eind 2022 een afstoting van mijn donornier had. Mijn nier bleek niet meer te redden. Met een strenge life style change programma IV20.nl heb ik mijn dialyse kunnen uitstellen. Op dit moment is mijn nierfunctie 10%, dialyse is dus helaas om de hoek.

Binnen mijn familie en vriendenkring heb ik geen match kunnen vinden. Daarom hoop ik via deze weg iemand te kunnen vinden met bloedgroep 0 die mij een nier wil schenken.”

Met vriendelijke groet,

Ambar”

Liken/volgen van onze fb-pagina helpt🍀

Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op het vinden van een matchende donor 🍀

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven?

Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl

Meer info & ervaringen van andere nierdonoren vind u ook op onze website www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen.

Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven