Theo Oude Lansink (O+, UMC Groningen)

Vandaag delen we de oproep van Theo, 67 jaar uit Deurningen

Zijn bloedgroep is: O-Pos

Nierfunctie: 0 %

Dialyseert 3 x per week 4 uur

Transplantabel

Traject verloopt in: UMC Groningen

“Mijn naam is Theo oude Lansink en ik ben 67 jaar. Ik ben bijna 40 jaar getrouwd en ik heb 3 kinderen en 7 kleinkinderen. Een rijk man op dat vlak!

Qua gezondheid ligt dat helaas anders. In 2008 begonnen de nierklachten en met veel prednison kon het dialyseren gerekt worden tot 2016. Ik had het geluk een match te zijn met mijn vrouw. De transplantatie vond plaats op 4 juli 2017.

Na 5 jaar stootte mijn lichaam de nier helaas af en begon het traject van dialyseren opnieuw. Om op de lijst te mogen staan voor een donornier, moest ik voorafgaand, een open hart operatie ondergaan.

Na een zwaar herstel ben ik transplantabel bevonden en kreeg ik op 26 maart 2023 een donornier van een overleden donor. Helaas verliep de operatie niet gemakkelijk en het opstarten van de nieuwe nier verliep heel stroef. Na een lange opstart begon de nier zijn werk te doen, met als top een nierfunctie van 35%. Na 8 maanden was het helaas over en startte het dialyse traject opnieuw.

Afgelopen week hebben we het goede nieuws mogen ontvangen, dat ik transplantabel bevonden ben. In de hoop op een donornier bij leven, plaats ik deze oproep.

3 keer is scheepsrecht

Deze uitspraak hoor je regelmatig voorbij komen en in de hoop dat ik dit over een poos ook mag zeggen, plaats ik deze oproep. Een donornier bij leven zou deze kans aanzienlijk vergroten.

In de hoop op een onbezorgder en vrijer leven, in een betere gezondheid. Op die wijze wordt genieten van de kleine dingen dan echt mogelijk.

Het zou fijn zijn als deze oproep zoveel mogelijk gedeeld kan worden.

Alvast hartelijk dank.

Met vriendelijke groet,

Theo Oude Lansink”

Liken/volgen van onze fb-pagina helpt🍀

Hoe groter het bereik, hoe groter de kans op het vinden van een matchende donor 🍀

Wilt u meer informatie over nierdonatie bij leven?

Mail ons: info@doneereennierbijleven.nl

Meer info & ervaringen van andere nierdonoren vind u ook op onze website www.doneereennierbijleven.nl

Onze Stichting ontvangt geen subsidie. Wij vragen geen inschrijfgeld omdat we iedereen de mogelijkheid willen bieden om zich bij ons in te kunnen schrijven. Dit betekent wel dat wij alles zelf bekostigen.

Daarom zijn wij blij met iedere vrijwillige bijdrage. Deze kan overgemaakt worden op de bankrekening van de Stichting.

Bankrekeningnummer is NL95ABNA0887699782 tnv Doneer een Nier Leven